Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τζουγανάκης από τα παλιά


Ο Μιχάλης Τζουγανάκης αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους και πιο καταξιομένους λαουτιέρηδες και τραγουδιστές της Κρήτης. Όμως για πολλούς από μας ο Τζουγανάκης πλέον δεν αποτελεί και τον καλύτερο εκπρόσωπο της παραδοσιακής κρητικής μουσικής. Λίγο ο τρόπος παιξίματος, λίγο οι μουσικές επιλογές, λίγο οι εμφανίσεις του, μας δίνουν την εντύπωση της απομάκρυνσης από τη παράδοση. Σίγουρα όμως η δεξιοτεχνία και το ιδιαίτερο αυτο στυλ του τον καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητό στο κρητικό και όχι μόνο κοινό.
Φωτογραφία για ένα
 από τα πρώτα του cd 

Ας κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή και ας θυμηθούμε τον Τζουγανάκη στα πρώτα του βήματα.
Τα παρακάτω  βίντεο είναι από εμφάνιση του το 1995 με το πολυαγαπημένο και πάνω από όλα φοβερό λυράρη Κωστή Κακουδάκη, στα οποία ερμηνεύουν τραγούδια σταθμούς για την κρητική μουσική όπως "Να 'σουν αέρας να μπαίνες", "Γαρύφαλλο  μου κόκκινο" κ.α.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε από τον Αντωνη Κουκλινό.






Παρακαλουθήστε μαθήματα δεξιοτεχνίας.

Ακόμη μερικά βίντεο από μια αρκετά παλιά εμφανισή του στο Μόντρεαλ του Καναδά με τον Νίκο Ζωιδάκη όταν και εκείνος "έπαιζε". Τα σχόλια δύο χρηστών του youtube περιγράφουν και τους δυο τους:
1)ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ......ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.......... ΕΙΔΙΚΑ Ο ΖΩΙΔΑΚΗΣ ΤΩΡΑ ...ΜΟΝΟ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΓΙΑ HONDOS CENTER ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ...ΕΛΕΟΣ....ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ..ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ (KALAMATIANH69 )
2)ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΟΣ ΠΕΖΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΟΝΑΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΓΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΟ (legendaryRose )






Απολαύστε!!

Δημοσιεύθηκε από το krhtikesmelwdies.blogspot.com











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου